Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δρόσος Κουτσοκώστας. "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ"

Αποτέλεσμα εικόνας για Δρόσος Κουτσοκώστας

Ο Δρόσος Κουτσοκώστας γεννημένος στην Θεσσαλονίκη και με καταγωγή από το Κιλκίς έχει ταξιδέψει σε Ανατολή και Δύση με πλούσιες αποσκευές αυτές της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής υπηρετώντας τη φωνητική τέχνη. Με βάση τα προσωπικά του ακούσματα, την επιστημονική του έρευνα αλλά και την επί χρόνων ερμηνευτική εμπειρία του, δίδαξε στο ΤΛΠΜ του ΤΕΙ Ηπείρου, στην σχολή «Εν Χορδαίς», στην οποία διετέλεσε και Διευθυντής Σπουδών επί πενταετία, και συνεχίζει έως σήμερα να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε σπουδαστές και χορωδίες.
Μέλος του μουσικών σχημάτων «Άτταρης» και «Παραδοσιακοί Δρόμοι» και μόνιμο μέλος του «Εν Χορδαίς» από το…. συνεργάζεται με σημαντικές προσωπικότητες της φωνητικής τέχνης από την Ελλάδα και την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ παράλληλα ακολουθεί την πορεία μιας προσωπικής διαδρομής ως σολίστας ερμηνευτής.

Με κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, όπως τη συμμετοχή του στη Διεθνή Συνάντηση τραγουδιού στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσικές της Μεσογείου» στο πλαίσιο του έργου Medimuses, προσμετρά μουσικά ταξίδια σε όλες τις Ηπείρους της Γης και συμμετοχές σε μεγάλα Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, συνέδρια και διοργανώσεις πολιτισμού αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Έχει συγγραφικό και ερευνητικό έργο καθώς και συμμετοχές σε δισκογραφικές εκδόσεις από το 2001 μέχρι σήμερα όπως, «Ζαχαρίας ο Χανεντές «Κοσμική μουσική από Αγιορείτικους Κώδικες», «Ήχοι των κάστρων»,«Πέτρος Πελοποννήσιος», «Καρσί», «Μακεδονίτικο Γλέντι», «στου Μελιού τους καφενέδες», «Μπρέ νύχτωσε μπρέ βράδιασε» «Musique d’Asie Minor et de Constaninople»,«MELOS» Mediterranean songs», «The Musical Voyages of Marco Polo».
Μεταξύ άλλων μερικά από τα μέρη που ταξίδεψε είναι η Μασσαλία, η Κοπεγχάγη, το Λονδίνο, η Βενετία, Γερμανία, Μοντρεάλ, το Κάϊρο, η Κων/πολη, η Τύνιδα, το Αμάν, ο Λίβανος, η Κύπρος, το Παρίσι, τα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ, Ν.Υόρκη(Metropolitan Museum), Ισραήλ ,τη Σιγκαπούρη, Βέλγιο,Αυστρία, Σουηδία, Φιλανδία Ολλανδία, Αυστραλία, Κίνα, και αλλού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλα Φεστιβάλ διοργανώσεις πολιτισμού και σε μουσικές σκηνές……αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις…

Ο Κώστας Αργύρογλου γεννήθηκε το 1974 στο Ροδολίβος, μια κωμόπολη του νομού Σερρών που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Παγγαίου. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική έγινε στην ηλικία των 10 ετών, στο Μουσικοδραματικό Σύλλογο Ροδολίβους και έκτοτε αποτελεί ένα μόνιμο παράγοντα επιρροής στο ατομικό του γίγνεσθαι. Στο παραδοσιακό κλαρίνο είναι αυτοδίδακτός και η εκμάθηση του παραδοσιακού τρόπου έγινε κυρίως μέσα από την συνεργασία και την τριβή με μεγάλο αριθμό μουσικών και συλλόγων που κινούνται στον χώρο της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με επώνυμους καλλιτέχνες της λαϊκής παράδοσης όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, η Ξανθίππη Καραθανάση και ο Βαγγέλης Δασκαλούδης, άλλα και με πλήθος άλλων αξιόλογων μουσικών οι οποίοι τον επηρέασαν και τον διαμόρφωσαν σαν μουσικό. Σημαντικός σταθμός στην πορεία του υπήρξε η συνεργασία με το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΠΜΔΘ), από το 2003 μέχρι το 2007, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία 10χρόνια είναι μέλος του συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» με το οποίο εργάζεται στην έρευνα, ανάδειξη και παρουσίαση της μουσικής μας παράδοσης, αλλά και ακουσμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

  • ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ
  • #7 Δευτέρα 14 Μαΐου, ώρα 20:00
  • Τραγούδι: Δρόσος Κουτσοκώστας
  • Κλαρίνο: Κώστας Αργύρογλου
  • Kλειούς 9, Περιοχή Τσινάρη
  • Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...