Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ




Ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, ουτίστας, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς» θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και μουσικολόγους στον χώρο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου. Διδάχθηκε βυζαντινή μουσική από τον τ. Άρχοντα Λαμπαδάριο της Μ.Χ.Ε. Ελευθέριο Γεωργιάδη και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του υπό την επίβλεψη του Γρ. Θ. Στάθη ως υπότροφος του ιδρύματος "Mundo en Harmonia".

Ως μέλος του «Εν Χορδαίς» ή σαν σολίστ έχει δώσει πάνω από 2000 συναυλίες σε 45 χώρες συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και κορυφαίους συναυλιακούς χώρους όπως το Sydney Opera House, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Salle Pleyel (Παρίσι), το Lincoln Center (Νέα Υόρκη), το Maison Symphonic (Μόντρεαλ), το Metropolitan Museum of Art (Νέα Υόρκη), η Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, το Cornell University, ο Άγιος Μάρκος (Βενετία), το Hong Kong Concert Hall, η Alte Oper (Φρανκφούρτη), το Fès Festival (Μαρόκο), το Melbourne Recital Centre, το Cervantino Festival (Μεξικό), το Shanghai World Music Festival και πολλά άλλα.

Έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια στο Princeton University, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, στο Κονσερβατουάρ της Κωνσταντινούπολης, στη Sibelius Academy (Ελσίνκι), στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, Ca' Foscari University (Venice), στο Holly Cross College (Βοστώνη), ενώ για το χειμερινό εξάμηνο του 2015 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Yildirim Beyazit University (Άγκυρα). Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και ψηφιακούς δίσκους για την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τις παραδόσεις της Μεσογείου. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τα άλμπουμ «Προσμονή», «Εξορία», «Το παραμύθι της μουσικής» και «Τα μουσικά ταξίδια του Μάρκο Πόλο» που βραβεύτηκε από την γαλλική "Academie Charles Cros" ως καλύτερος δίσκος για το 2014.

Τον Οκτώβριο του 2012 δημοσιεύτηκε από το Orient Institut - Istanbul και τον οίκο Ergon-Verlag η διδακτορική του διατριβή με θέμα «Μεταβυζαντινά μουσικά χειρόγραφα ως πηγή για την Κοσμική μουσική της Ανατολής».

 5 Δευτέρα 30 Απριλίου, ώρα 20:00

Ούτι: Κυριάκος Καλαϊτζίδης
Kλειούς 9, Περιοχή Τσινάρη
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...