Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Φτιάχνοντας γλυπτά αριστουργήματα από χαρτί

Αποτέλεσμα εικόνας για nicolls calvin  sculptures

Calvin Nicholls

Παροτρυνόμενος  από την οικογένεια, τους φίλους και από το δάσκαλο της  τέχνης στο Γυμνάσιο, ο Calvin, παρακολούθησε  το πρόγραμμα γραφιστικής  (1976-79) στο κολέγιο Σέρινταν στο Oakville, του Οντάριο.

 Μετά την αποφοίτησή του πέρασε το πρώτο έτος του σε μια διαφημιστική εταιρεία κι αμέσως μετά άνοιξε δικό του στούντιο σχεδιασμού στο Τορόντο, κατά τη διάρκεια του 1981.

Οι προσπάθειες γλυπτικής με χαρτί  ξεκίνησαν το 1984 , σε συνδυασμό με την αγάπη του για την άγρια φύση, την οποία επιχειρούσε να την εκφράσει σχεδιαστικά .
Πρώτο του έργο ήταν  ένα πτηνό με προτεταμένα φτερά  φτιαγμένο από ανακυκλωμένα χαρτιά και , στη συνέχεια, άρχισε να παράγει έργα , τα οποία εξέθετε σε φεστιβάλ για την άγρια ζωή στον Καναδά .
Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει: το έργο του τράβηξε την προσοχή μεγάλων γκαλερί στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε σε πολλές εκθέσεις, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της περίφημης Society of Animal Artists in New York, ενώ συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους για την παραγωγή λευκωμάτων ή τη διακόσμηση βιβλίων για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...