Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σπουδή στον Άθω


Η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο της Μόσχας, παρουσιάζει την ομαδική Έκθεση με έργα Αγιορειτών μοναχών και Ρώσων καλλιτεχνών, με τίτλο: «Σπουδή στον Άθω». Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στους εκθεσιακούς χώρους του Μεγάρου Νεδέλκου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια εικαστική προσέγγιση στην Αθωνική Πολιτεία βασισμένη σε μια ιδέα των αδελφών καλλιτεχνών Γιάννη και Μιχαήλ Μαστερόπουλου, που έτυχε της ευλογίας της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Στο μεγαλύτερο μέρος της υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015, ενώ πέρυσι παρουσιάστηκε στη Μόσχα, στο Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο και σε πόλεις της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν στo Άγιον Όρος κατά τη διάρκεια του 2015, βίωσαν τον μοναχικό βίο σε κελιά των Ιερών Μονών του, περπάτησαν στα μονοπάτια της μοναστικής Χερσονήσου και μετέφεραν την προσωπική τους ματιά σε πίνακες ζωγραφικής, σε ψηφιδωτές εικόνες, σε ασπρόμαυρα σχέδια, σε μεταξοτυπίες, βίντεο και φωτογραφίες.
Παρουσιάζονται 60 έργα των κάτωθι καλλιτεχνών: Ιερομόναχος Αναστάσιος – Ιερομόναχος Ιωσήφ – Μοναχός Μεθόδιος – Νικόλαος Μαστερόπουλος – Ιωάννης Μαστερόπουλος – Συμεών Θεοδοσόπουλος – Sergey Popov – Anton Strizhenko – Maxim Lytov – Igor Rodin – Andrey Dmitriev – Robert Nizamov – Andrey Sarabyanov – Yarishev Maxim – Nikita Medvedev – Vasily Bubnov – Alexey Zhuchkov – Valery Bliznyuk.
Η έκθεση αυτή αποτελεί το πρώτο μέρος του Προγράμματος «Άθως», ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί και το δεύτερο μέρος με έργα Ακαδημαϊκών ζωγράφων από τη Μόσχα.
Στο πλαίσιό της παρουσιάζεται και ένα εντυπωσιακό βίντεο του Valery Bliznyuk, ο οποίος έχει κινηματογραφήσει με εξαιρετικό τρόπο σκηνές από τον καθημερινό βίο των μοναχών και την ομορφιά του φυσικού τοπίου στον Άθω.
Επιμελητές έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Γιάννης Μαστερόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για σπουδη στον Άθω

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου – 22 Απριλίου 2017
Εκθεσιακός χώρος Αγιορειτικής Εστίας: Κτίριο Νεδέλκου, Εγνατία 109, Θεσσαλονίκη
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη: 09:00 – 16:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00
(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263 308)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...