Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Concha Buika. Ωραία που κυλά η νύχτα!...

Η ισπανίδα ερμηνεύτρια Buika έρχεται στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Την Buika θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν), ενώ στη διεύθυνση θα βρίσκεται ο διεθνούς φήμης μαέστρος Toni Cuenca. Ο Cuenca έχει διακριθεί από την Academy of Music and Festival, "Cuba Disco" για το συμφωνικό του έργο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες από τον Paco de Lucia, Miguel Rios και Jorge Pardo μέχρι την Istanbul Opera Orchestra και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας, και της Βαρκελώνης.
Η πρώτη εμφάνιση της Buika στην Αθήνα ήταν στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2008 όπου μάγεψε το κοινό με τη μοναδική σκηνική της παρουσία και τη χαρισματική φωνή της. Οκτώ χρόνιά μετά η Buika επιστρέφει στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη, πλουσιότερη παραγωγή της, το συμφωνικό project που παρουσιάζει στις σημαντικότερες σκηνές του πλανήτη και που απαιτεί την παρουσία άνω των 60 μουσικών επί σκηνής.

Γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα, η Maria Conception Balboa Buika μοιάζει να γεννήθηκε για να συνδυάσει μέσα της όλες τις επιρροές, όλες τις τέχνες: τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, περνά με απόλυτη φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ, από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου, και συνεργάζεται με την ίδια απαράμιλλη άνεση με τον Chucho Valdez, τον Chick Corea, την Anoushka Shankar ή τον Pat Metheny. Ο πηγαίος αισθησιασμός της καθηλώνει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση, οι δίσκοι της κερδίζουν υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ο Πέδρο Αλμονδοβάρ τη χρίζει νέα μούσα του, η κριτική τη συγκρίνει με την Amy Winehouse, την Edith Piaf, τη Billie Holiday, τη Cesaria Evora. Το εγκυρότατο NPR την κατατάσσει στις 50 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αποκαλώντας την «Η Φωνή της Ελευθερίας».

 Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...