Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τσαγκαράδα - Πηλίο. (Βίντεο από την Icarus)

Ένα ταξίδι στον τόπο, την ιστορία και την Ορθοδοξία.
Η ορεινή Τσαγκαράδα είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του Πηλίου και, ίσως, το πιο γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αν την κοιτάξει κανείς από μακριά μοιάζει να «πνίγεται» μέσα στην πλούσια βλάστηση και τα απέραντα δάση.

 Στα ανατολικά μπορείτε να θαυμάσετε τη πανοραμική θέα του Αιγαίου πελάγους, με την απαράμιλλη ομορφιά του ενώ στα δυτικά της τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου.
Συνδυάζει άριστα τον παραδοσιακό πηλιορείτικο χαρακτήρα με την τουριστική ανάπτυξη, καθώς υπάρχουν πολλά καταλύματα, ξενώνες, εστιατόρια, καφέ και τουριστικά μαγαζιά προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών.Σχετικά με την προέλευση του ονόματός της έχουν διατυπωθεί πάρα πολλές εκδοχές, τις οποίες θα ήταν άσκοπο να παραθέσουμε εδώ. Οι δύο πιο επικρατέστερες απόψεις υποστηρίζουν ότι το όνομα του χωριού σημαίνει ή «ωραία θέα» ή «βασιλικό χωριό». Η ιστορία της ξεκινά τον 16ο αιώνα όταν κάτοικοι από την παραλία της Καραβοστασιάς ήρθαν εδώ για να γλιτώσουν από τους πειρατές και ίδρυσαν το χωριό. Την τελική της μορφή η Τσαγκαράδα την παίρνει τον 17ο αιώνα ενώ κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθιση λόγω του εμπορίου και της ναυτιλίας.
Το χωριό διαθέτει πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε γι΄ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας. Ξεκινήστε την εξόρμησή σας με την πλατεία στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του χωριού. 


Εκεί θα ανακαλύψετε και τον υπεραιωνόβιο πελώριο πλάτανο, ο οποίος θα σας εντυπωσιάσει αμέσως με το μέγεθός του (η διάμετρος του κορμού του είναι 14μ) και την επιβλητικότητά του. Ο πλάτανος αυτός προσφέρει μοναδικές ανάσες δροσιάς τους μήνες του καλοκαιριού ενώ προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για αναμνηστικές φωτογραφίες. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής θα δείτε και την ομώνυμη εκκλησία της, η οποία χτίστηκε το 1909 με δαπάνες του Νικολάου Στάγκου και διαθέτει εντυπωσιακές αγιογραφίες και περίτεχνα σκαλιστό τέμπλο. Τέλος, στο κάτω μέρος της πλατείας υπάρχει και η ομώνυμη βρύση, μια όμορφη πετρόχτιστη κρήνη που δροσίζει τους επισκέπτες με το νερό της.
πηγή κειμένου: http://www.discoverpelio.com/
εναέρια πλάνα: Icarus Aerial Filming

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...