Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Nikos Paraoulakis. (Ethnic,Eastern Music,Traditional Greek music).

Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977. Το 1995 εγκαθιστάτε στην Αθήνα για να ακολουθήσει μουσικές σπουδές. Μαθητεύει στα Ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην Κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη & στην Jazz Κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά. 
Απο το 2000 ασχολείται περισσότερο με τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις. Διδάσκεται νευ απο τους Ömer Erdoğdular και Χάρη Λαμπράκη. 
Συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς (Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Αντώνη Απέργη, Marta Sebastyen, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Καλημέρη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Ν.Κυπουργό, κ.α.) Το 2005-2006 διδάσκει νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα. 
Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. To 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Από το φως και το σκοτάδι" K ,που αποτελείται απο 14 τραγούδια που την σύνθεση τους υπογράφει ο ίδιος και οι στίχοι είναι του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.
.Makria (Far away) an original instrumental song by Nikos Paraoulakis.Art work by Athena Paraoulaki www.myspace.com/nikosparaoulakis

.Nikos Paraoulakis: guitar and ney Nikolas Christopoulos: drums and kahon Theodoris Kouelis: contrabass

Πηγή. Nikos Paraoulakis Music Page  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...